Jmsnkosken_Ilves_banneri_ilman_teksti.jpg

Ajankohtaista

Valmennuspäälikkö Seivo

SeivoLehti

Jämsänkosken Ilveksen jääkiekkojaoston uusi valmennuspäällikkö Jyrki Seivo aloitti työnsä syyskuun alussa. Jämsän jäähallit ovat tulleet tutuksi jo Jääkiekkoliiton Keskimaan aluevalmentajan työssä.

Lue lisää. 
Suvi Iivari / Jämsän seutu
Jyrki Seivo on innoissaan uudesta työstään.

– Liekki palaa vielä. Töissä ollessa tuntuu siltä, kuin ei olisi töissä ollenkaan.

Seivo aloitti Jämsänkosken Ilveksen kiekkojaoston valmennuspäällikkönä syyskuun alussa. Hänen vastuullaan on kehittää seuran junioritoiminnan valmennusta.

Seivo määrittelee valmennuksen yleisen linjan sekä seuraa valmentajien työtä harjoituksissa ja peleissä. Hän kouluttaa valmentajia ja kertoo, missä on kehittämisen paikka.

– Pidän huolen siitä, että kaikki valmentajat tietävät, mitä jäällä tehdään.

Kehitysideoitaan Seivo voi esittää mittavan työkokemuksen turvin. Hän on työskennellyt jääkiekkovalmennuksen parissa yli 40 vuotta. Ilveksen toiminta on tullut tutuksi neljän viime vuoden aikana, kun Seivo työskenteli Jääkiekkoliiton Keskimaan alueen aluevalmentajana.

Eläkkeelle mies ei malttanut jäädä, sillä jääkiekko olisi mielessä kuitenkin.

Aito kiinnostus ja välittäminen ovat Seivon mukaan avainsanoja, kun puhutaan junioreiden valmennuksesta. Pelaajat aistivat, kun on joku on oikeasti kiinnostunut.

– Junioreiden valmentajan täytyy välittää, opettaa ja vaatia – ja tässä järjestyksessä. Valmentajan ei tarvitse kuin kysyä lapselta harjoitusten jälkeen, miltä treenit maistuivat. Jo sillä on iso merkitys.

Valmentajien osaaminen ratkaisee sen, minkälainen ilmapiiri joukkueeseen syntyy. Periaate on, että seuraan tulijat otetaan vastaan ihmisinä, ei jääkiekkoilijoina.

Junioreiden valmentajien on oltava pitkäjänteisiä ja kärsivällisiä. Pelkkä kentän laidalta huutaminen ei auta nuoria pelaajia kehittymään.

– Ei lasten valmentaja voi mennä katsomaan miesten harjoituksia ja ottaa oppia sieltä. Pitää muistaa, etteivät lapset tee virheitä tahallaan.

Ilveksen juniorijoukkueissa harjoittelu ei ole ryppyotsaista, vaikka kiekkoa tosissaan pelataankin.

– Treeneissä on oltava aina hauskaa.

Valmennuspäällikön työn tärkein osuus on saada siirrettyä linjapuheet käytäntöön, eli jokaisiin harjoituksiin ja peleihin. Periaatteiden pitää näkyä myös silloin, kun ollaan jäällä luistimet jalassa.

Parannettavaa löytyy, sillä kaikki seuran valmentajat eivät ole saaneet tarvittavaa koulutusta.

– Valmentajien taso on kirjava. Osa on koulutuksia käyneitä ja osavia valmentajia. Osa sen sijaan ei ole vielä syttynyt valmentamiseen.

Seivo aikoo valmennuspäällikkönä pitää huolen siitä, että vuoden jälkeen jokainen seuran valmentaja on käynyt läpi tietyt valmennuskoulutukset.

Seuran tavoitteena on myös löytää uusien harrastajia seuran riveihin, sillä kaikissa ikäryhmissä ei ole tarpeeksi pelaajia. Kiekkokouluun panostetaankin nyt toden teolla, ja odotukset ovat suuret, kun Ekavaihto-konseptin mukainen kiekkokoulu alkaa Jämsässä syksyllä.

JYRKI SEIVO 

Aloitti Jämsänkosken Ilveksen jääkiekkojaoston valmennuspäällikkönä 1. syyskuuta.

Työskentelee Ilveksen juniorijoukkueiden ja kiekkokoulun parissa.

Valmennuspäällikön pesti kestää kevääseen 2017 asti.

Työskenteli Jääkiekkoliitossa 11 vuotta, viimeksi Keskimaan aluevalmentajana.

Aloitti jääkiekon pelaamisen 7-vuotiaana.

Pelannut Jokereissa ja Kiekko-Espoossa.

Valmentanut vuodesta 1974 lähtien.

Jyrkin puhelinnumero on 050-4148370 ja sä-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Toimintaa tukemassa.

  PasicopyLogo Subway uusilogojelppi mustapohjaTilico Akuliina2 kiinteistöhuolto  merkin KJ Myyntitj katsastus saferon logo 01 LA PIPE ramo jmk logo Elonen VeikonKoneUPM logoLVI Kat KuPeJV600x600  etoleyksin banneri 300x300 Lampinen logo2 KeskimaaLogo