Jalkapallo

JIlves - FC Blackbird 0-2 (0-1)

- Jämsän Seutu / Mikko Lindroos

Jämsänkosken Ilveksen edustusjoukkue valahti jälleen tappioiden tielle hyvän ja tärkeän Riverball-voiton jälkeen.

Ensin joukkue kärsi Iisalmessa 9–1 tappion sarjakärki PK-37:n vieraana, perjantai-iltana puolestaan FC Blackbird vei sarjapisteet tasaisen kamppailun jälkeen maalein 0–2 (0–1).

Jukka Virtasen Pallokentällä perjantaina pelattu ottelu sai Ilveksen kannalta harmillisen alun, kun Joonas Laaksonen joutui kaatamaan rangaistuspotkualueella Blackbirdin pelaajan 14:nnen peliminuutin kohdalla sillä seurauksella, että tuomari Paavo Komppa vihelsi rangaistuspotkun. Eetu Parpala ei pilkulta erehtynyt ja vei vieraat 0–1 johtoon. Kiitos Ilveksen maalivahdin Jani Järven muutaman loistotorjunnan, näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toisella puoliajalla Ilves nosti puolustuslinjaansa ja yritti tehdä voittoon tarvittavat maalit. Muutama hyvä maalipaikka syntyikin, mutta maaliin asti palloa ei saatu. 82:nnen peliminuutin kohdalla Parpala pääsi pallon kanssa hassuttelemaan Ilveksen maalin edustalle ja teki 0–2 osuman. Muutoin Parpala, joukkueensa maalitykki, pidettiin ottelun aikana hyvin pimennossa.

Yliajalla Ilveksen Laaksonen sai vielä toisen keltaisen kortin, mikä tietää sitä, että joukkueelle tärkeä alakerran luuta huilaa ainakin seuraavan ottelun.

Ilveksen valmentaja Eelis Hakola kommentoi, että kirvestä ei vielä heitetä kaivoon.

– Ne pisteet, jotka meidän pitää vielä raapia, ovat kyllä otettavissa. Joukkueessa on edelleen hyvä henki ja kaikki tietävät tilanteemme. Keskitymme yhteen peliin kerrallaan. Kyllä tämä tappio harmitti kovasti, sillä tauolla oli kovasti luottoa, että teemme tarvittavat maalit. Siinä ei tällä kertaa onnistuttu.

Perjantainen ottelu oli Ilveksen viimeinen kotiottelu tällä kaudella Jukka Virtasen Pallokentällä. Loput kaksi kotiottelua Ilves pelaa Oinaalassa.

Seuraava kotiottelu Oinaalassa pelataan 17. syyskuuta kello 14. Silloin on kyseessä “kuuden pisteen ottelu”, kun vastustajaksi saapuu sarjan toiseksi viimeisenä oleva Kings SC. Se on sarjataulukossa Ilvestä neljä pistettä edellä.