Jalkapallo

KURINALAISESTI PELANNUT ILVES LÖI LEHPAN 0-6!

Toinen puoliaika liikaa Lehpalle!

Ilves palasi voittojen tielle nöyryyttävän Kuopion vierailun jälkeen. Valmentaja Atik Ismail muutti hiukan joukkuetta ja samalla myös nuorensi sitä. Ilveslauman keski-ikä oli n. 21 vuotta. Tilaisuuden saaneet pelaajat täyttivät paikkansa hyvin ja olivat osittain myös voiton takuumiehinä.

Ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tasaista vääntöä, mutta vaarallisimmat tilanteet tulivat Olli Riikosen laidan kautta. Ottelun 10. minuutilla väkivahva Samuel Samalai murtautui  kohti maalia. Rangaistusalueen sisässä Lehpa-puolustajalla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin  kaataa Samu ja viheltää rankkari. Saigou Jabang tyylitteli sen vastustamattomasti sisään. Ottelun jatko oli suht tasaista ja Lehpallakin oli paikkansa, jotka Ilves-puolustus ja hyvin pelannut maalivahti Jani Järvi hoitivat loistavasti.

Toinen puoliaika alkoi Ilvekseltä murhaavasti. 48. minuutilla Samuel Eto... siis Samalain kaukolaukaus upposi Lehpan vasempaan yläkulmaan. 49. minuutilla piikki Pasi Lahtinen murtautui vasemmalta, harhautti maalivahdin ja 53. minuutilla sama mies lisäsi johdoksi 0-4. Tässä vaiheessa valmentaja Atik Ismail komensi junjorivaihtopenkin valmistautumaan kentällemenoon. 54. minuutilla sisään Talvinen, 75min. Karjalaiset, 77. Jaakko Hassinen ja Miikka Haikala, joille molemmille ottelu oli debyytti aikuisten sarjatasolla.

Viidennen maalin Ilvekselle teki kauden ensimmäisensä tehnyt keskikentän pelinrakentaja Joona Ojala. Pelikello näytti tuolloin 67 minuuttia. Vastustaja palautti pallon maalivahdille, joka sulki sen käsiin. Tilanteesta seurasi epäsuora vapaapotku, jonka antoi Saigou Jabang Joona Ojalalle, joka veti läheltä pallon maalin kattoon. Tilanteessa antoi hyvin henkistä tukea Olli Riikonen, kuten koko bussimatkan muutenkin koko auton mitalta.

Kuudes maali syntyi pelin 90. minuutilla, kun Hatem El Sayed vapautti Johannes Karjalaisen uransa ensimmäiseen sarjamaaliin edustustasolla. Johannes upotti pallon varmasti maalin takanurkkaan.

Ilvesesitys oli erittäin positiivinen ja ennen kaikkea kurinalainen, ottaen huomioon sen, että esim puolustus oli kokolailla uudistunut. Kyösti Rajala hoiti hommansa mainiosti ja hyväpotkuisen vasurina pystyi antamaan hyviä avauksia ja purkamaan varmasti. Myös Lauri Västinen pelasi virheettömän ottelun. Hate oli puolustuksen "isähahmo" ja Marko Niemistäkin voi kohta jo alkaa kutsua "kokeneeksi", ei virheitä. Vahva Sami Kunnari paikkasi hyvin Olli Raiskion paikkaa ja iloinen asia oli Pasin kaksi osumaa.

Ilveksen nuorilta oli terhakas sisään tulo ja varsinkin debytantit Miikka ja Jaakko puhkuivat intoa. Tervetuloa edariin pojat.