Jalkapallo

Närpes Kraft vahva kotona!

5-2 tappio värikkäiden tapahtumien päätteeksi!

Aurinkoisella Närpiön stadionilla ei nähty aurinkoisia Ilves-ilmeitä ottelun jälkeen. Rouva fortuna näyttää pyllistävän nyt koko ahterin täydeltä ilvesläisille. Ensimmäisellä puoliajalla Närpiö teki kaksi lähes identtistä maalia, joissa JIlves-hyökkäyksen päätteeksNärpiön maalivahti avasi pitkän ja Ilvestopparin arviointivirheen ja varmistuksen puutteen vuoksi Närpes Kraft pääsi helposti maalin tekoon.

Toinen puoliaika oli pääsääntöisesti Ilves-hallintaa. Tommi Temonen kavensi tilanteeksi 2-1 ja Ilves näytti olevan hurmoksessa. Ottelun Ilves-hahmo Miika Hosio taisteli, raastoi ja juoksi lähes joka palloon sekä rakenteli maukkaita tekopaikkoja – ehdottomasti häneltä kauden parasta peliä ja oma paikka taisi löytyä keskikentän pohjalta. Temosen maalin jälkeen Närpiöllä oli osittainen läpiajo. Maalivahti Salkojärvi torjui pallon, Närpiön hyökkääjä heittäytyi mallikkaasti ja erotuomari meni vipuun. Rankkarista Närpiö meni 3-1 johtoon. Ottelun jälkeisessä palaverissa tuomari pahoitteli virhettään. Pian tämän jälkeen Temonen teki ovelalla kaukolaukauksella kavennuksen 3-2.

JIlves painoi edelleen vimmatusti päälle ja tämä avasi Närpiölle vastahyökkäyspaikkoja, joista kahdessa se onnistui. Voidaan sanoa, että JIlvekseltä unohtui puolustuksen varmistaminen.

Kahdessa pelissä 10 maalia omiin ja kuitenkin alkukauden aikana puolustus piti todella hyvin. Tässä valmentaja Ikosella on nyt pohtimisen paikka. Positiivista oli Tommi Temosen maalit ja Miika Hosion aivan huppuluokan peli!

Seuraava ottelu on kotona jo ensi keskiviikkona VIFK:ta vastaan. Ottelu Oinaalassa alkaa klo 18.30