Jalkapallo

JILVES RAAPI TÄRKEÄN VOITON VAASASSA!

Kimmo Liikanen tykitti kaksi maalia! Perjantai 13. päivä sujui JIlveksen miehistöltä voitokkaasti Vaasassa Kiistoa vastaan. Jämsänkoskelaiset voittivat ottelun 1-3 (0-2). Ottelu oli JIlvekselle vasta toinen voitettu ottelu ja samalla sarjan häntäpaikka jätettiin Vaasan Kiistolle.

Toista otteluaan johtanut valmentaja Jukka Västinen ryhmitti miehistön  4 - 2 - 3 -1 asetelmaan ja JIlves pystyi kontrolloimaan peliä koko ottelun ajan. Västinen antoi erityisesti kiitosta koko joukkueelle hyvästä ja varmasta asenteesta, joka säilyi läpi ottelun. JIlveksen ensimmäisen maalin n. 10 min. kohdalla tykitti Teemu Toukosen esityöstä maalin alakulmaan Tommi Temonen. Varsinaiseksi ratkaisijaksi nousi Kimmo Liikanen, joka vei läpiajon päätteeksi Jilveksen tauolle 0 - 2 johdossa.

N. 55 minuutilla loisto-ottelun pelannut JIlveksen lainalla Kuusysistä oleva maalivahti Valtteri Skofelt kaatoi Kiisto-pelaajan ja tuomari vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun, jolla Kiisto kavensi tilanteeksi 1 - 2. jIlves ei häkähtänyt jatkossakaan Kiisto-painostusta, vaan Kimmo Liikanen ampui Jilveksen 1 -3 voitto-osuman. Kiiston maalivahti oli jo tässä vaiheessa poistettu kentältä kaadettuaan Liikasen alueen ulkopuolella..

Onnistujista valmentaja Jukka Västinen toi esiin Kimmo Liikasen, maalivahti Skofeltin, Temosen, Toukosen ja Liimataisen. Erityismaininnan sai kovasti taistellut puolustaja Hannu Pernu, jonka pelinäkemystä Västinen kiitteli.

Ottelun erikoisuus oli se, että JIlves-ikoni Petri Koskinen teki paluun 20 vuoden tauon jälkeen kakkosen sarjatasolle pelattuaan ottelussa viimeiset 10 minuuttia.

Ensi lauantaina 21.7. JIlves kohtaa kotonaan Oinaalassa TPV:n Tampereelta. Ottelu alkaa klo 17.00. Tervetuloa