Jalkapallo

JIlves kaappasi jälleen kärkipaikan trillerissä!

Valtteri Kallionimen loppusekunnin osuma takasi 3-4 voiton!

JIlves matkusti Haapamäelle sarjakärki HPP:a vastaan LPK:lle kärsityn rökäletappion jälkeen. Nyt asenne oli toinen kuin Säynätsalossa ja Haapamäellä nähtiin viihdyttävä futistapahtuma. Ottelun voittajasta oli epäselvyys koko 90 minuutin ajan.

Ensimmäisellä puoliskolla HPP vyörytti hyökkäyksiä entisen Ilves-pelurin Markus Rautiaisen johdolla kohti Ville Järvisen maalia. HPP sai lukuisia tasokkaita ja kovia laukauksia kohti Järvistä, joka pelasti tilanteet huipputorjunnoilla JIlveksen eduksi. 37. minuutilla HPP:n Erkko Papinaho sai lopulta ohitettua Järvisen ja tilanne oli 1-0! JIlves ei kuitenkaan lannistunut ja sai luotua hässäkän HPP:n kuudentoista sisään. Valtteri Kallioniemeä rikottiin ja tuomari Arttu Tiusanen määräsi vieraille rangaistuspotkun. Joona Sinisalon rankkari oli niin luja, että maalivahti Jussi Virralla ei ollut mitään jakoja estää maalia. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Tauolla valmentaja Jani Peltonen painotti omille myös joukkueen sisäistä kielenkäyttöä ja pelikaverin tukemista. Lisäksi Matti Hirvelä tuli vaihtoon, Mikael Peltonen putosi laitapakiksi ja J-P Järvinen vasemmaksi laitalinkiksi. Toisella puoliajalla pallonhallinta ja tilanteet sitten tasoittuivat. Tuomas Isteri keskikentällä keskittyi entistä enemmän pelin ohjaamiseen ja rakenteluun yhdessä Joona Sinisalon kanssa.

68. minuutilla Miikka Juven syötti Valtteri Kallioniemen läpi, joka nopeudellaan karisti HPP-pakit ja ohitti maalivahti Virran ja tilanne oli 1-2.

HPP:n tasoitus tuli 73. minuutilla, kun Ville Järviselle sattui ottelun ainoa virheensä. Järvinen juoksi kulmaan purkamaan palloa, mutta antoi nappisyötön vastustajan "lapaan" ja tilanne oli 2-2.

Kolme minuuttia myöshemmin JIlveksen taivas musteni, kun HPP:n Eikka Pollari vei kotijoukkueen 3-2 johtoon kulmapotkusta. Synkkyys katosi kuitenkin minuutin kuluttua, kun Miikka Juven tasoitti.

Henkeä pidätellen mentiin sitten ottelun loppua kohti ja yliajalle. Kerrankin onni ja Valtteri Kallioniemen taito toivat iloisen loppuhetken voiton JIlvekselle HPP:sta. Kallioniemi nosti pallon Jussi Virran yli viimeisellä sekunnilla ja JIlveksen 3-4 voittoon ja hetkeksi taas sarjakärkeen.

Kallioniemen ja Järvisen onnistumisten lisäksi voiton avaimet olivat Tuomas Isterin asennemuutos toiselle puoliajalle ja sitä myötä napattu keskialueen herruus yhdessä Joona Sinisalon kanssa. Puolustuksessa Atte Puronaho katkoi uhrautuvasti ja taisi pistää koko joukkueesta eniten peliin koko ottelussa ja saada tuntea vastustajankin kovuus.

Ensi perjantaina markkina päivänä 5.7. JIlves kohtaa Mustarastaat Jyväskylästä klo 19.00 Pallokentällä.