Jalkapallo

JIlves avasi sarjakautensa vierasvoitolla FCK:sta!

JIlves ja isäntäjoukkue FCK Jyväskylästä saivat kunnian aloittaa piirisarjan nelosen ottelut Jyskän kentällä Jyväskylässä sunnuntai-iltana.

Keväinen +2 astetta ja raekuurot sävyttivät IV divisioonan sarjakauden avausta sunnuntai-iltana Jyskän tekonurmella Jyväskylässä. JIlves matkusti pelipaikalle nuorisopainotteisella ryhmällä. Vastustajan pelitapa oli tiedossa viime kauden kuumien pelien jäljiltä, joten valmentajat Jani Peltonen ja Jari Puronaho painottivat alkupalaverissa hermojen hallinnan tärkeyttä. Pelaajien hermot pitivät vähintäänkin tyydyttävästi ja tiukka tuomarilinja poisti rumat otteet ja jälkipelit heti alkuunsa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vierasjoukkue JIlveksen hallintaa ja joukkue sai luotua muutaman hyvän tekopaikan, joista paras oli pelin 34 minuutilla, kun Joakim Särkivuori antoi hienon läpisyötön Valtteri Kallioniemelle, mutta hänen kova laukauksensa suuntautui avopaikasta hiukan yli maalin. Ensimmäinen puoliaika päättyi tasalukemiin 0-0.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelata kuin reilut kaksi minuuttia, kun Leevi Tukiainen antoi loistoavauksen Miikka Lahtiselle, joka kuljetti pallon rangaistualueen sisään ja antoi maltilla poikittaissyötön Kallioniemelle, jolla oli helppo työ siirtää JIlves 0-1 johtoon. FCK:lla oli pian JIlveksen maalin jälkeen todella hyvä tilaisuus tasoittaa peli, mutta vastustajan hyökkääjä onnistui puskemaan pallon yli maalin kahden metrin etäisyydeltä.

54 minuutin pelin jälkeen kaksikko Särkivuori - Kallioniemi oli jälleen FCK:n harmina. Särkivuori taisteli pallon itselleen keskialueella, harhautti kaksi vastustajaa ja antoi loistosyötön Kallioniemelle, mutta vastustajan puolustus esti tilanteen - kylläkin varoituksen arvoisesti. JIlveksellä oli toisellakin puoliajalla lukuisia tilanteita ratkaista peli lopullisesti, kun mm. Miikka Lahtisen laukaus suuntautui päin maalivahtia, Särkivuori laukoi niukasti ohi takatolpan ja yksi maali hylättiin kyseenalaisesti paitsiona.

Lopullisen sinetin 83 minuutin kohdalla pelille antoi - jälleen kerran – Kallioniemi, joka hienolla yksilösuorituksellaan pujotteli kolmen vastustajan ohi ja laukoi lukemiksi 0-2. Tässä kohtaa Ilvesläiset kuvittelivat pelin olevan ohi, joten vastustaja pääsi vielä yliajalla kaventamaan lukemiksi 1-2. Ottelu päättyi kavennusmaalin jälkeiseen aloitukseen.

Valmentajien Puronahon ja Peltosen mukaan Ilveksen joukkueessa kolmen tähden arvoisesti pelasi keskikentän pohjalla taistellut Joakim Särkivuori. ”Särkivuori taisteli tilanteet loppuun asti, rauhoitti tarvittaessa peliä alaspäin ja antoipa muutaman maukkaan läpisyötönkin”. ”Myös Leevi ja Lassi Tukiainen pelasivat hyvän pelin hankalaa vastustajaa vastaan”.

JIlveksen kausi jatkuu ensi sunnuntaina toisella vierasottelulla Palokan tekonurmella, jolloin vastaan asettuu tämän vuoden Tervaturnauksestakin tuttu PaRi Jyväskylästä.