Jalkapallo

JIlves kaatoi sarjakärjen!

Ryöstöretki Vaajakoskelle

Jämsänkosken Ilveksen jalkapallon edustusjoukkue oli kuin uudestisyntynyt maanantai-illan vieraspelissä Vaajakoskella FCV:tä vastaan. Perjantain kotitappio oli herättänyt joukkueen taistelutahdon, joten sarjassa tähän asti ilman ainuttakaan pistemenetystä otellut sarjakärki FCV II joutui lopulta taipumaan JIlveksen käsittelyssä maalein 3-4.

Ottelu alkoi FCV:n hallinnassa ja jo 7 minuutin pelin jälkeen kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. JIlves ei tästä hätkähtänyt, vaan aloitti takaa-ajon, joka tuottikin tulosta pelin 40 minuutin kohdalla, kun Johannes Karjalainen tasoitti lukemat 1-1. Näissä lukemissa mentiin tauolle.

Ottelun toista puoliaikaa ei oltu pelattu kuin viisi minuuttia, kun koko ottelun loistavasti pelannut Miikka Juven antoi kierteisen kulmapotkun, josta Joonas Laaksonen puski pallon vastustamattomasti aivan maalin ylänurkkaan. JIlves jatkoi ottelua todella hienolla asenteella taistellen jokaisesta pallosta johtoaan puolustaen. FCV kuitenkin tasoitti pelin 72 minuutin kohdalla, kun – jälleen kerran – pienen kommunikointivirheen seurauksena FCV kärki pääsi rokottamaan Ilves puolustusta.

Tämän jälkeen alkoikin JIlves show – pääosassa Juven! Ensin hän hienon yksilösuorituksen jälkeen siirsi Ilveksen 2-3 johtoon, kun peliä oli pelattu 85 minuuttia. Jatkoa seurasi kuusi minuuttia myöhemmin, kun ranskalaisvahvistus J-B Baillieul karvasi ylhäällä tehokkaasti, jonka seurauksena Juven sai pallon haltuunsa, harhautti FCV topparin ja todellisen joukkuepelaajan elkein antoi syötön takaviistoon, josta Valtteri Kallioniemen oli helppo työ laukoa lukemiksi 2-4. Ottelun lisäajalla FCV onnistui upealla kaukolaukauksella kaunistelemaan loppunumeroiksi 3-4.

Valmentajakaksikko Peltonen - Koskinen oli erittäin tyytyväinen joukkueen tämän kertaiseen asenteeseen. - ”Keskikentän pohjalla uhrautuvasti taistelleen Joakim Särkivuoren pelityyli sekä Laaksosten veljesten (Joonas ja Konsta) otteet nousevat päällimmäisenä esiin tasaisesta joukkueesta – unohtamatta Juvenin loistosuoritusta”! - ”Mutta mikä tärkeintä, tänään pelattiin joukkueena, josta kaikki pelaajat ansaitsevat kiitoksen”. – ”Tällä asenteella kun ollaan liikkeellä jatkossakin, niin kaikki sarjan joukkueet ovat voitettavissa”, kiteytti Peltonen.

Seuraava JIlveksen ottelu pelataan Juhannuksen jälkeisenä maanantaina Säynätsalon tekonurmella, kun Ilves matkustaa sarjakakkosen LPK:n vieraaksi. Sen jälkeen heinäkuussa alkaakin neljän kotiottelun putki, kun Pallokentälle saapuu ensin HPP ja sitten FC Blackbird, FCK ja PaRi.

FCV2 - JIlves 3-4 (1-1)