Jalkapallo

Kotivoitto kauden huonoimmalla pelillä

Jämsänkosken Ilveksen jalkapallon edustusjoukkue sai keskiviikkoiltana vieraakseen FCK:n Jyväskylästä. Ilves sai otteluun räväkän alun, kun jo kahden minuutin kohdalla maalivahti Jani Järven pitkä avaus tavoitti sairastuvalta palanneen Joona Sinisalon, joka jatkoi pallon päällään Johannes Karjalaiselle. FCK:n maalivahti torjui Karjalaisen tulisen laukauksen, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtineellä Tero Talvisella oli helppo työ siirtää kotijoukkue 1-0 johtoon. Pelin kahdeksannen minuutin 2-0 maali oli lähes toisinto ensimmäisestä. Miikka Juven laukoi kovaa, vastustajan maalivahti sylki pallon eteensä ja tilanteen hyvin haistanut Joakim Särkivuori laukoi hallitusti pallon maalin alanurkkaan. Puoliajalle mentiin näissä 2-0 lukemissa.

Puoliajalla valmentajakolmikko Jani PeltonenJari Puronaho - Petri Koskinen painotti joukkueelle omaa pallollista pelaamista. ”Hieman roiskimiseksi ja hätäilyksi meni ensimmäinen puoliaika, eikä pelin laatu tyydytä alkuunkaan”, kommentoi vihainen Peltonen. Puronaho puolestaan oli hieman positiivisemmalla mielellä muistuttaen, että ”johdammehan sentään 2-0”.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelata kuin alle kolme minuuttia, kun Miikka Juven antoi kotiyleisölle näytteitä osaamisestaan harhauttaen ensin peräti kolme vastustajaa ja antaen sen jälkeen loistavan keskityksen rangaistusalueen rajalle, jossa Konsta Laaksonen nosti hallitusti pallon vastustajan maalivahdin yli verkon perukoille. Peliote siirtyi maalin jälkeen pikku hiljaa vastustajalle, kun kotijoukkue ei valmentajien ohjeista huolimatta pystynyt omaan kontrolloituun peliin, eikä pelannut lähellekään omaa tasoaan. 57 minuutin kohdalla FCK sai puolittaisen läpiajon jälkitilanteesta rangaistuslaukauksen, mutta koko ottelun loistavasti pelannut Ilves-vahti Järvi torjui laukauksen kulmapotkuksi. Vierasjoukkueen rynnistys tuotti viimein tulosta, kun se hieman paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta pääsi tuikkaamaan 3-1 kavennuksen. Kavennusmaalia edelsi monta, lähes paniikinomaista sähläystä Ilveksen maaliviivoilla, kun palloa ei sitten millään saatu toimitettua väljemmille vesille!

Ilmojen haltijatkin halusivat ottaa osaa peliin, kun rankka ukkoskuuro pyyhkäisi yli pallokentän. Ottelun tuomaristo antoi kuitenkin pelin jatkua, vaikka osa toimitsijoista ja yleisöstäkin kyseenalaisti pelaajien turvallisuuden. Onneksi taivas selkeni jo vartin myllerryksen jälkeen ja peli jatkui ilman henkilövahinkoja. Ottelu näytti ratkenneen lopullisesti, kun 87 minuutilla Lassi Karjalainen vei ensin pari vastustajaa CM Koti-Pizzeriaan, antoi seinäsyötön Juha-Pekka Järviselle ja laukoi lopuksi tilanteeksi 4-1. Mutta vielä mitä! Kotijoukkue jatkoi painavilla jaloilla pelaamistaan ja odotteli loppuvihellystä ja kun tuomarikin antoi peräti kuusi minuuttia lisäaikaa, niin FCK pääsi kaventamaan loppunumeroiksi 4-3!

Päävalmentaja Jani Peltonen ei paljoakaan ottelutapahtumia kommentoinut. ”Kauden huonointa peliä, joitain hienoja yksilösuorituksia ja varsinkin Jani Järvi ansaitsee hyvistä torjunnoistaan erityismaininnan - onneksi ei tullut pistemenetyksiä”, päätti Peltonen.

JIlveksen edustusjoukkueen kotiotteluiden sarja saa jatkoa viikon päästä perjantaina 8.8.2014, kun vieraaksi saapuu PaRi II Jyväskylästä. Kevätkierroksella joukkueet tasasivat pisteet Palokan tekonurmella 1-1 tuloksella. Ottelu pallokentällä alkaa klo 19.00.