Jalkapallo

JILVES RAAPI PISTEET KEURUULTA

JIlveksen edustusjoukkue matkusti Keuruulle KeuPa:n vieraaksi nuorisopainotteisella ryhmällä. Peräti kahdeksalla normaalin aloituskokoonpanon pelaajalla oli erinäisiä "omia menojaan", joten nuoriso-osasto sai näytön paikan. Ja hienosti he myös annetun vastuun kantoivat!

Ottelun alku oli tasaista ja hieman hermostunuttakin pallottelua aina pelin 41 minuutille asti, jolloin KeuPa yllätti Ilves puolustuksen nopealla vapaapotkulla siirtyen 1-0 johtoon. Mutta vain minuuttia myöhemmin Ilves kuittasi tilanteeksi 1-1, kun Johannes Karjalainen syötti keskialueelta ja Luukas Hakola jatkoi pallon Miikka Juvenille, joka puolestaan sijoitti pallon hallitusti maalin alanurkkaan. Kaksi minuuttia edellisestä ja Juven laukoi pallon tulisesti vastustajan maalin ylähirteen, joka taitaa täristä vieläkin laukauksen voimasta? Puoliajalle mentiin kuitenkin 1-1 tasatilanteessa.

Toiselle puoliajalle kentälle tuli voitontahtoinen JIlves. KeuPa oli jakson alussa altavastaajana, mutta kuin tyhjästä se teki johtomaalin jälleen vapaapotkun jälkitilanteesta, kun KeuPan toppari voitti ensin pääpallotilanteen ja sai sen jälkeen toimitettua pallon ohi voimattoman Ilves-vahdin. Uudelleen takaa-ajotilanteeseen joutunut Ilves-joukkue malttoi kuitenkin jatkaa omaa peliään. Tilanteita saatiin aikaiseksi maalille sekä vasemman laidan Visa Lainkarin nopeiden jalkojen että oikean laidan Tatu Timosaarenkeskitysten ansiosta. Painostus palkittiinkin pian, kun keskikentällä pelanneen Tero Talvisen keskitys ajautui maalivahdille, joka nyrkkeili pallon suoraan Johannes Karjalaiselle kuudentoista rajalle. Karjalainen kiitti lahjasta, malttoi mielensä ja tsippasi pallon yli KeuPa-vahdin muuttaen lukemiksi  2-2.

Ilves jatkoi pelin hallintaa ja muutamaa minuuttia myöhemmin edellisestä maalista puolustaja Lassi Tukiainen pelasi pallon oikeaan laitaan Tatu Timosaarelle, joka näki keskellä vapaana viilettävän Karjalaisen ja keskitti pallon rangaistusalueen sisään. Karjalaisen syöksypusku ei aivan osunut palloon, mutta Ilveksen onneksi keskitys meni suoraan maalin takanurkkaan ja vierasjoukkue siirtyi 2-3 johtoon. Jostain kumman syystä kotijoukkue sai vielä maalin jälkeen pelin haltuunsa ja vyörytti tilanteita kohti JIlves maalia. Loistavalla asenteella puolustaneiden Ilves kapteeni Jarmo Mäkelän sekä vierelleen vaihdosta peliin tulleen ensikertalaisen Jesse Hopsun ansiosta Ilves-joukkue välttyi takaiskulta, joten ottelu päättyi tärkeään 2-3 vierasvoittoon.

Seuraavan kerran JIlves taistelee sarjanousupisteistä Jämsänkosken Pallokentällä perjantaina 22.8.2014, kun vastustajaksi saapuu BET II Jyväskylästä.