Jalkapallo

JIlveksen edustusjoukkue avasi kautensa voitokkaasti!

Marraskuusta lähtien uuden päävalmentaja Matti Koskelan ja kakkosvalmentaja Petri Koskisen johdolla harjoitellut jalkapallon edustusjoukkue matkusti perjantai-iltana Suomen Cupin toisen kierroksen otteluun Lahteen, Mukkulan jalkapallohalliin. Vastaan asettui Union Plaani Heinolasta. Tunnelmat ennen ottelua olivat odottavan jännittyneet – olihan kyseessä kauden ensimmäinen koitos uuden päävalmentajan johdolla. Liikuntasalissa sekä myös ulkona talvikaudella harjoittelevalle JIlvekselle ison kentän peli oli ensimmäinen yli neljään kuukauteen.

Ottelu alkoi vierasjoukkue JIlveksen hallinnassa. Pallo kulki pelaajalta toiselle varmoin ottein ja jo seitsemän minuutin kohdalla se noukittiin vastustajan maalista. Yhdeksän kuukauden tauon jälkeen edustusjoukkueen riveihin palannut Olli Riikonen taisteli pallon vastustajalta ja laukoi kauden ensimmäisen maalin oranssipaidoille. Noin puolen tunnin pelin jälkeen JIlves siirtyi 0-2 johtoon. Suunniteltu kuvio Miika Juvenin antamasta kulmapotkusta tuotti halutun tuloksen. Syöttäjänä Johannes Karjalainen ja maalintekijänä Luukas Hakola – ensimmäinen maali edarin riveissä. Puoliajan loppupuolella Tero Talvinen täräytti 30 metristä lujan laukauksen vastustajan maalin ylärimaan, mutta  ei sen lähemmäksi, joten tauolle siirryttiin 0-2 lukemissa.

Toinen puoliaika ehti vanheta viisi minuuttia, kun kaksikko Joakim Särkivuori – Johannes Karjalainen puhkoi seinäsyötöillään Plaanin puolustuksen ja Särkivuori laukoi hienon kuvion päätteeksi taululle 0-3 lukemat. Tämän jälkeen päävalmentaja ”Mali” Koskela halusi nähdä myös vaihtopelaajien tämän hetkisen pelikunnon. Ensin kentältä vaihdettiin pois Luukas Hakola ja hänen tilalleen pääsi Valtteri Kallioniemi. Hetkeä myöhemmin pelikenkänsä rikkoneen Olli Riikosen korvasi nuori Lassi Lehtinen. Vaihdot eivät JIlveksen peliä sekoittaneet, koska kymmenen minuuttia myöhemmin Visa Lainkari laukoi joukkueensa jo ratkaisevan tuntuiseen 0-4 johtoon.

Maalin jälkeen keskikentälle vaihdettiin Särkivuoren tilalle Lassi Karjalainen. Tässä vaiheessa vastustaja hyödynsi vierasjoukkueen pienen nukahduksen, kun heidän nopea hyökkääjänsä pääsi kaventamaan läpiajon päätteeksi lukemiksi 1-4.

Kymmenen minuuttia ennen peliajan päättymistä JIlves suoritti vielä yhden vaihdon antaen myös Jonne Salokorvelle näyttömahdollisuuden. Kentältä poistui Visa Lainkari. Hetkeä myöhemmin Valtteri Kallioniemi kaadettiin rangaistusalueella ja tilanteesta seuranneesta rangaistuspotkusta lukemat 1-5:een laukoi Joona Sinisalo. Loppulukemat 1-6 paukautti upealla kierteisellä vapaapotkulla Miika Juven ottelun ollessa jo lisäajan puolella.

JIlveksen tasavahvan joukkueen muut kokoonpanossa olleet pelaajat olivat Jani Järvi, Jarmo Mäkelä, Leevi Tukiainen, Lassi Tukiainen sekä Ville Järvinen.

Lahden myöhäisillan voitollaan JIlves jatkaa vuosien tauon jälkeen Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle. Kierroksen vastustaja, pelipaikka ja ajankohta eivät ole vielä tiedossa, koska ottelupari arvotaan vasta helmikuun alkupäivinä. Seuraavan ottelun JIlves pelaa kuitenkin jo ensi lauantaina, kun joukkue matkustaa hieman eri kokoonpanolla harjoitusotteluun Mikkeliin MiKi:n vieraaksi. Ottelu alkaa Mikkelin jalkapallohallissa klo 11.00. Näillä Cup- ja harjoitusotteluilla on tärkeä rooli tulevaan sarjakauteen valmistautuessa. Päävalmentaja ei ole vielä nähnyt läheskään kaikkien pelaajiensa suorituksia ison kentän peleissä, joten kyseisissä otteluissa kaikki aktiivisesti harjoittelevat pelaajat pääsevät kukin vuorollaan näyttämään osaamistaan valmentajien tiukan seurannan alla.