Jalkapallo

MiKi-JIlves 2-1 (0-1)

Harjoitusottelu Mikkelissä jätti kaikki kylmäksi! Ei pelin vaan jäätävän kylmän kelin suhteen!

Hyisellä Urpolan kentällä Mikkelissä JIlves kohtasi lauantaina 21.3.2015 toistamiseen tänä keväänä Kaakkois-Suomen kolmosen yhdeksi kärkijoukkueeksi povatun Mikkelin Kissat. Alkutalvesta MiKi löylytti JIlvestä hallissa 9-4. Näiden numeroiden jälkeen oli helppo lähteä parantamaan otteita.

Päävalmentaja Matti Koskela ja apuvalmentaja Petri Koskinen juoksuttivat avukseen maalille Jani Järven, toppareiksi Joonas Laaksosen ja Jarmo Mäkelän. Vasen laitapakki oli Lassi Tukiainen ja oikea Joona Sinisalo. Keskikentän pohjalla oli FCV-laina Matias Kiesilä ja hänen edessään Miikka Juven ja Janne Kosunen. Oikea laitalinkki oli Luukas Hakola ja vasen Visa Lainkari. Kärjessä piikkinä Ali Abdullahi (FCV).

Heti ottelun alussa tuli selväksi, että edellisen ottelun kaltaista nöyryytystä ei ollut luvassa. Tilanne oli päinvastainen. JIlves hallitsi hienokseltaan ottelua alusta alkaen. 15 minuutin pelin jälkeen Joona Sinisalo antoi kierteisen vapaapotkun oikealta kuudentoista sisään ja Janne Kosunen puski JIlveksen 0-1 johtoon. Mikkeli ei pystynyt ohittamaan JIlves-puolustusta, jota kokeneet topparit johtivat. Nuori Luukas Hakola oli liekeissä koko ensimmäisen puoliajan ja oli vähän väliä MiKi puolustuksen kiusana vasemmalla laidalla. Myös Lassi Tukiainen ja Visa Lainkari olivat kuin eri planeetalta viikon takaiseen Hämeenlinna-peliin verrattuna. Varmasti kokeneen Joonas Laaksosen tuki vasempana topparina toi varmuutta myös Lassi Tukiaisen otteisiin.

Toinen puoliaika oli sitten MiKin. Matti Koskela vaihtoi pikku hiljaa koko penkin (Valtteri Kallioniemi, Hatem El Sayed, Diego Ramirez, Lassi Lehtinen ja Leevi Tukiainen). Kaikki varamaalivahti Ville Järvistä lukuunottamatta pääsivät kentälle. Vaihdot eivät toista puoliskoa ratkaisseet, vaan pikkuhiljaa jakson alusta lähtien JIlves joutui pahempaan siltaan ja olivat askeleen pari jäljessä mikkeliläisiä. Molemmat maalit tulivat Ilves-maalilta katsottuna oikealta. Muutamalla terävällä poikkisyötöllä laita aukesi ja Miki pääsi maalipaikkaan. Ottelun voittomaalin Miki teki 86. minuutilla. Sitä edelsi Jani Järven supertorjunta, joka ei sitten valitettavasti jäänyt ”gamesaveriksi”!

Ottelun yksi erikoisuus oli olosuhde. Harvoin on noin kylmässä pohjoistuulessa jalkapallo-ottelua pelattu. Toinen erikoisuus oli - liekö kylmyys pelottanut - yhden avustavan jäämään kotiin. JIlveksen kakkosvalmentaja Uke Koskinen toimi sitten toisena avustavana erotuomarina!