Jalkapallo

Vieraissa tappio JPS:lle 2-1!

JIlves näytti vihdoin voittajalta - 80 minuuttia!

Jämsänkosken Ilves matkusti keskiviikkona 24.6. Jyväskylään Viitaniemen tekonurmelle vierasotteluun JPS:aa vastaan. Ilveksellä oli takana useampi tappiollinen ottelu ja kuusi pistettä plakkarissa. Yhden ottelun enemmän pelanneella JPS:lla pisteitä oli yhdeksän.

JIlves näytti nyt kuitenkin kentällä täysin eri joukkueelta kuin aikaisemmissa otteluissa ja tilanteita saatiin luotua alusta alkaen. 10 minuutin kohdalla Ilvekselle vihellettiin rangaistuspotku. Sitä asettui ampumaan Joona Sinisalo, joka ei tässä tehtävässä ole epäonnistunut vuosikausiin. Joskushan sen epäonnistumisen täytyi tulla ja nyt oli sen vuoro. Ilves ei tilanteesta lannistunut ja oli koko ensimmäisen puoliskon hallitsevampi osapuoli. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliskolla Ilves paransi vielä peliään ja lähinnä oikean laidan kautta saatiin luotua tilanteita. Hyökkääjien epäonnistumiset seurasivat kuitenkin toisiaan ja peli pysyi tasan. 80 minuutilla sitten tuli vapauttavan oloinen maali JIlvekselle, kun oikeaa laitaa pirteästi pelannut Toni Järvinen (F) antoi keskityksen ja vaihdosta hetki sitten sisään tullut Saigou Japang onnistui maalinteossa.

Maalin jälkeen alkoi kuitenkin JIlveksen painajaismainen pelin loppukymmenminuuttinen. 86 minuutin kohdalla JIlves pelaajat ”lahjoittivat” pallon kuudentoista sisällä JPS-pelaajalle jonka vedon maalissa hyvin pelannut Ville Järvinen torjui ja kimmonneen pallon puski maaliin Tuomas Isteri! Lopullinen niitti tuli erotuomari Kalle Mäkisen antamalla lisäajalla, kun hurmioon noussut JPS iski toistamiseen loppunumeroiksi 2-1.

Tässä pelissä oli kuitenkin niin paljon hyvää verrattuna kahteen edelliseen (Riverball ja Kings SC), että on lupa odottaa pistesaldon kasvavan. Etenkin nyt saatiin laadukkaita hyökkäyksiä lähinnä oikealta laidalta. Sen sijaan laadukkaat viimeistelyt jäivät puuttumaan ja päätyivät hyökkääjien epäonnistumisiin. Pistesaldoa on mahdollisuus lisätä keskiviikkona 1.7. klo 19.00 Pallokentällä. Vastaan asettuu tuolloin Villiketut Jyväskylästä.

Ilveksen avaus: Ville Järvinen, Luukas Hakola (Saigou Jabang), Arttu Hokkanen(F, Lassi Karjalainen), Toni Järvinen (F, Konsta Laaksonen), Miikka Juven, Miika Kuntonen (F), Joonas Laaksonen, Jarmo Mäkelä, Joona Ojala(F), Joona Sinisalo, Tero Talvinen (Visa Lainkari)