jalis.jpg

Ajankohtaista

Ilves mukana yhteishankkeessa

Ilveksen ja kuuden muun seuran yhteinen valmennusosaamisen kehittäjä aloitti työnsä vuoden alussa.

Suomen Palloliitto panostaa voimakkaasti lasten ja nuorten valmentajiin ja tavoitteeksi on asetettu, että kaikilla lapsilla on osaava valmentaja. 

Seitsemän keskisuomalaisen seuran yhteinen hakemus toi yhteishankkeelle kahdeksi vuodeksi Suomen Palloliiton (2022-23) 16250€ vuosittaisen tuen valmennusosaamisen kehittäjän palkkakustannuksiin. Päähakijana hankkeessa on toiminut JJK juniorit ja muut mukana olevat seurat ovat JIlves, KeuPa, Team-LKP, MuurY, FCV, ja JyPK.


Yhteisessä valmistelussa korostui että haluamme huolehtia valmentajien kouluttamisen lisäksi erityisesti siitä että osaamisen kehittäminen ja kehittyminen tapahtuu kentällä joukkueen omien harjoitusten ja pelitapahtumien yhteydessä. Siksi painotamme toiminnassa:
• Valmentajien valmennustoiminnan tukemistaja kehittämistä kentillä tutoroimalla.
• Erityispainopisteenä on toimintaansa aloittavien joukkueiden valmentajien tuki ja perehdytys sekä kouluttautumiseen tukeminen.
• SPL:n valmentajakoulutusten järjestäminen niin että ne ovat mahdollisimman helposti tavoitettavissa mahdollisimman monelle.
• Säännölliset ikäluokkakohtaiset valmentajakerhot ja -koulutukset sekä verkostoituminen muiden saman ikäluokan valmentajien kanssa Keski-Suomessa. 

Valmennusosaamisen kehittäjänä aloittaa vuoden alusta JJK:n junioripäällikkönä useamman vuoden toiminut Ossi Kaski. Ossilla on jo vuosien kokemus päätoimisena lasten valmentajana ja JJK:n junioripäällikkönä. Lisäksi Ossi on toiminut myös alueella SPL valmentajakouluttajana. Koska kehittämistyö painottuu iltoihin ja viikonloppuihin niin tutorointi- ja koulutustunteja on lisätty sillä, että Ossin lisäksi joitain VOK tehtäviä hoitaa JJK juniorien toiminnanjohtaja ja Keski-Suomen SPL-avainkouluttaja Ari Laiho.

 
VOK Ossi