Ajankohtaista

”Taivaansiniset” vahvempia kotikentällään!

JIlveksen edustusjoukkueen yli 600 km pelimatkalta ei ollut kotiin tuomisina kuin pahaa mieltä, kun se hävisi lauantai-iltapäivän vierasottelunsa Joensuussa lukemin 4-2 (1-0). Pitkällä ja tuskaisella kotimatkalla ei joukkueen päässä kaikunut kuin yksittäisen ”taivaansinisten” kannattajan kannustushuudot – kaikki kunnia hänelle!

Ottelu alkoi etukäteisarvailujen mukaisesti kotijoukkueen kovalla prässillä, joka kuitenkin tasaantui pikku hiljaa ja ensimmäinen maalintekopaikka siunaantuikin JIlvekselle, kun Luukas Hakola laukoi pallon maalivahdin käsien kautta yläristikkoon. Ottelu jatkui tasaisena vääntönä 31 minuutille, jolloin Riverball sai kulmapotkun, josta joukkue siirtyi hallitun kuvion päätteeksi 1-0 johtoon. Tämä jäi myös taukotulokseksi.

Toiselle puoliajalle vierasjoukkue JIlves tuli pirteästi ja tasoittikin ottelun 1-1 lukemiin jo neljän minuutin pelin jälkeen Matias Kiesilän, Arttu Hokkasen ja maalin viimeistelleen Jere Keskisen hienon kuvion päätteeksi. Tästä vierasjoukkue sai lisää virtaa ja tilanteita alkoi tulla yksi toisensa jälkeen kotijoukkueen maalille. Lisätakaiskuilta kotijoukkue pelastuin vain – ja ainoastaan – JIlves-pelaajien surkean viimeistelyn johdosta! Maalipaikkoja oli, mutta pelaajien usko tekemiseensä oli kateissa ja palloa siirreltiin vielä silloinkin kaverille, kun olisi ollut jo ratkaisun paikka!

Ottelun 55 minuutilla taisi valmennusjohdolle sattua virhearviointi, kun se vaihtoi kentältä pois JIlves-pelaajista parhaiten esiintyneen Jere Keskisen. Ehkä epäilys kärjessä pelanneen Keskisen liikkeen hiipumisesta oli vaihdon syy, mutta em. vaihdon jälkeen pelin hallinta siirtyi takaisin kotijoukkueelle ja niinpä vain minuuttia myöhemmin Riverball siirtyi 2-1 johtoon.

Lisää seurasi vain kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun kotijoukkue puhkoi todella helposti JIlves puolustuksen muuttaen lukemiksi 3-1. Toiveita herättäneen kavennuksen 3-2 teki Tero Talvinen hienolla yksilösuorituksellaan vain vajaata minuuttia myöhemmin. Jälleen oli JIlveksen etsikkoaika, mutta kun palloa ei vain saatu enää Riverball maaliin ja vastaavasti kotijoukkue onnistui ainoasta paikastaan – olivat loppulukemat 4-2 tosiasia.

Edustusjoukkueen viiden vieraspelin putki on nyt takana ja niistä joukkue sai kasaan ainoastaan kolme pistettä. Jatko-ohjelma ei ensimmäisestä kotipelistä huolimatta ole helppo – päinvastoin! Vastaan asettuu ensin kotikentällä sunnuntaina Joensuun JIPPO, joka etukäteisarvailuissa on yksi sarjan voittajasuosikeista. Seuraavaksi kohdataan keskiviikkona 8.6.2106 vieraskentällä FC Blackbird ja sitten kotikentällä PK-37 Iisalmesta kesäkuun 18. päivä.

Vaikka montaa pistettä ei alkukauden otteluista ole saatukaan, niin kaiken kaikkiaan joukkue on kehittynyt paljon viime kaudesta, joten paluu voittojen tielle on vain ajan kysymys! Farmisopimuskumppani FCV:n valmentaja Mika Järvisen sanoin: ”JIlveksen pelaaminen on näyttänyt alkukaudella vuoden takaista paremmalta (= jämäkämmältä)”.

Maalit:

31 min 1-0 Riverside

49 min 1-1 Jere Keskinen (Arttu Hokkanen)

66 min 2-1 Riverside

73 min 3-1 Riverside

75 min 3-2 Tero Talvinen

82 min 4-2 Riverside