Ajankohtaista

PK-37 vahvempi

PK-37 oli selkeästi vahvempi maalein 1-4 (1-2)

Lähde Jämsän Seutu / Risto Hakola

Keski- ja Itä-Suomen joukkueiden III-divisioonan lohkon kärjen ja peräpään ero on tällä hetkellä maaleissa mitattuna 1-4 (1-2). Kyseisin luvuin nimittäin lohkon peräpäähän juuttunut Jämsänkosken Ilves hävisi lohkon kärkeen nousseelle PK-37:lle Iisalmelta lauantaina kotiottelussaan Jukka Virtasen Pallokentällä.

Lopputulos ei jätä jossitteluille sijaa: PK-37 oli parempi joukkue ja sen myönsi auliisti taiston tauottua Ilveksen valmentaja Matti Koskelakin. – Vastustaja oli edellä kenttäpelissä ja maalitilanteiden rakentelussa. Lisäksi teimme tällä kertaa puolustuspäässä selkeitä virheitä, jotka kostautuivat. Varsinkin PK:n toisessa maalissa puolustimme tosi löysästi, kommentoi Koskela.

Tuossa PK:n 2 – 1 taukojohtoon 32 minuutilla tekemässä maalissa kentän kuningas, hattutempun tehnyt Tuomas Halonen paineli Ilves-puolustuksen läpi kuin kunniakujaa pitkin ja tuikkasi pallon ohi Ilves-vahti Jani Järven. Halonen osoitti hyvin, mistä III-divarin pelimies on tehty: mies liikkui viisaasti ja vaivihkaa vapaisiin paikkoihin, ja kun vierailijoitten ratkaisevat syötöt hyökkäyspäässä olivat eri luokkaa kuin kotijoukkueen, niin Halonen pääsi tekemään tuhojaan.

Lopullisesti peli ratkesi 65 minuutilla, kun Halonen latasi vastahyökkäysestä oikealta tulleen keskityksen ohi Jani Järven. Kotijoukkueen kannalta jälleen melko helposti tullut takaiskumaali oli harmillinen, sillä toisen puoliskon ensimmäiset 20 minuuttia olivat olleet tasaista vääntöä.

PK:n kolmannen maalin jälkeen ote siirtyi sitten täysin vierasjoukkueelle, kun Ilves-pelaajilta yksinkertaisesti loppui usko ja myös taistelutahto.

Ilveksen pelaajista ei lauantain ottelusta voi nostaa ketään ylitse muiden. Luukas Hakola teki 1-1 -tasoitusmaalin rangaistuspotkusta 29 minuutilla, mutta juurikaan muita maalipaikkoja kotijoukkue ei saanut koko ottelussa luotua, kun taas PK:lla oli ensimmäisen puoliskon loppupuolella varaa tuhlata useampikin paikka.

Vierailijoitten läpi ottelun tinkimättä toteutetussa vahvassa prässissä Ilveksen pelinrakentelu keskikentällä ontui, ja turhan usein syöttö harhautui vastustajalle. Eikä pitkien pallojenkaan taktiikka tahtonut onnistua, vaan PK:n puolustus hallitsi ilmatilaa melko suvereenisti.

Ilves on nyt pelannut sarjassa kahdeksan ottelua, joista se on voittanut vain yhden, vierasottelun Savon Palloa vastaan. Kolmella pisteellä joukkue on lohkon peränpitäjä, kun PK-37 taasen hivuttautui lauantaisen vierasvoiton ansiosta piikkipaikalle 16 pisteellä.

Ilveksen kokoonpano: Jani Järvi – Marko Nieminen, Joonas Laaksonen, Jarmo Mäkelä, Marko Nieminen – Jere Keskinen (85 Miska Mäkinen), Matias Kiesilä (73 Joakim Särkivuori), Miikka Juven (46 Lassi Karjalainen), Valtteri Kallioniemi (80 Joonas Viljanen) – Luukas Hakola, Toni Pöyhönen (70 Albert Luukko).

Maalit: Tuomas Halonen (21) 0-1, Luukas Hakola (29, rp.) 1-1, Tuomas Halonen (32) 1-2, Tuomas Halonen (65) 1-3, Jani Vidgren (73) 1-4.

Ilveksen seuraavat ottelut: Su 3.7. Warkaus JK-Ilves, la 23.7. Ilves-SaPa, ke 27.7. Ilves-JPS.