Ajankohtaista

Totaalinen pelaajapula ja 9-1 tappio!

PK-37 - JIlves 9-1 (8-0)

Edustusjoukkue lähti Iisalmen matkalle enemmän kuin varamiehisenä 12 pelaajan voimin. Aloituskokoonpanosta löytyi joukkueen yksi valmentajista eli Eelis Hakola ja ainoana vaihtomiehenä oli joukkueen päävalmentaja Matti Koskela! FCV:stä mukaan saatiin vain yksi pelaaja - hyökkääjä Genc Kovaqi.

Lukemat eivät jätä epäselväksi, kuinka kylmään kyytiin JIlves joutui. PK-37 oli saanut jalkeille parhaimman mahdollisen kokoonpanonsa, joten maali-iloittelu alkoi jo ottelun seitsemännellä minuutilla ja jatkui tasaisena koko ensimmäisen puoliajan.

Positiivinen asia oli, että kotijoukkue ei JIlveksen kustannuksella pystynyt ottelukohtaiseen maaliennätykseensä, joka siis säilyi lukemissa 11-0. Toinen ja vieläkin tärkeämpi asia oli, että JIlves ei tuosta ensimmäisen puoliajan körmyytyksestä huolimatta heittänyt totaalisesti pyyhettä kehään vaan taisteli toisen puoliajan miehekkäästi 1-1 lukemin! JIlveksen ainokaisen laukoi Luukas Hakola Joonas Viljasen hienosta keskityksestä.

Ottelusta puuttui siis peräti 15 pelaajaa! Syitä tuohon on monia - flunssa-aalto, loukkaantumiset, työesteet, kahden pelaajan pelikiellot sekä kaikenmaailman itse järjestetyt "kissanristiäiset"! Todella huolestuttavaa on, että kovista ponnisteluista huolimatta päävalmentaja Matti Koskela ei onnistunut saamaan apuja II joukkueesta eikä myöskään junioreista.

Varsinkin tuo jälkimmäinen asia kuulostaa täysin käsittämättömältä! Kun edustusjoukkueella on kotiottelu, niin junnuja suorastaan tyrkytetään ehdolle kokonpanoon ja heitä onkin niihin tulossa ihan jonoksi asti. Koska myös "omia" - ihmeparantumisen kokeneita - pelaajia on kotipelitapahtumiin tulossa tuplamäärä kuin vieraspeleihin, niin luonnollisesti junioreiden mahtuminen kokoonpanoihin ja siten myös peliajan saaminen on valitettavasti aika epätodennäköistä.

Tästäpä sitten valitetaan katsomossa ja kylän baareissa suureen ääneen, kun junioreille ei löydy peliaikaa, eivätkä he pääse näyttämään osaamistaan. Nyt kun peliaikaa ja paikka aloituksessa olisi ollut tarjolla ja joukkue olisi kipeästi tarvinnut junioreita apuun, niin ei sitä motivaatiota ja vastuun ottamista sitten heiltä löytynytkään! Aika ontuvalta kuulostaa esim. perustelu, että pelaaja on liian väsynyt lähtemään mukaan?

Kuten arvata saattaa, joukkueen taustajoukot ovat erittäin pettyneitä ko. tilanteeseen ja tehnyt omat johtopäätöksensä ja ratkaisunsa asian johdosta. Niistä tiedotetaan tapauskohtaisesti hieman myöhemmin.