jalis.jpg

Turvallisuus

Et ole yksin

Mikä?

EtOleYksinEt ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Hanke auttaa epäasiallisen käytöksen, häirinnän, väkivallan tai kiusaamisen kohteeksi joutunutta ja hänen läheisiään.

Et ole yksin on Suomen ensimmäinen kohdennettu tukipalvelu, johon seksuaaliväkivallan ja häirinnän, epäasiallisen käytöksen tai kiusaamisen kohteeksi joutunut urheilija tai urheilutoimija voi olla yhteydessä ja saada apua. Valtakunnallisen tukipalvelun lisäksi hankkeessa vahvistetaan lasten ja nuorten itsemääräämisoikeutta sekä lisätään vanhempien ja valmentajien tietoja nuorten kokeman väkivallan ja häirinnän ehkäisystä. Hanke järjestää koulutuksia seurojen ja lajiliittojen edustajille epäasiallisen käytöksen ennaltaehkäisystä ja siihen puuttumisesta. Lisäksi olemme tuottaneet verkkokurssin valmentajille ja helposti käytettäviä materiaaleja seuroille sekä vanhemmille. 

Et ole yksin hankkeen materiaaleihin voit tutustua alla tai siirtymällä hankkeen sivustolle sen logoa klikkaamalla.

Pallojaoston säännöt lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ja vapaaehtoisille

Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen.

Toimintaohjeita valmentajille ja muille joukkueen toimihenkilöille kiusaamiseen ja häirintään puuttumiseen ja ennaltaehkäisyyn.